(گروه تولیدی آفاق مشرق زمین همگام با تولید و توزیع تجهیزات آبیاری تحت فشار ، اقدام به ارائه انواع  نهاده های کشاورزی  با نام   (اگری پاور)  نموده است .****************  محصول جدید گروه تولیدی آفاق مشرق زمین (تولید انواع شیرآلات مخصوص آبیاری قطره ای     <

فلفل دلمه


روش کشت فلفل دلمه

براي اولين بار در سال 1950 در مجارستان گونه شيرين فلفل دلمه اي پرورش داده شد. فلفل دلمه اي گياهيست يكساله كه براي كاشت نياز به خاك رسي سبك با هوموس و كود فراوان و رطوبت كافي دارد. ريشه اين گياه به شعاع 40 سانتيمتري پراكنده و تا عمق 60 سانتيمتري در خاك فرو ميرود.بهترين دما براي رشد گياه 16 تا 21 درجه سانتيگراد ميباشد و در دماي بالاي32 درجه گلدهي گياه متوقف ميگردد. دوره رشد از هنگام باروري تا برداشت محصول 50 تا 120 روز ميباشد. گلهاي گياه بر روي پايه اي به طول شش سانتيمتر به رنگهاي سفيد و در برخي گونه هاي بنفش ظاهر ميگردد.
محصول فلفل دلمه اي به رنگهاي سبز , زرد , سفيد, بنفش , قهوه اي , بنفش مايل به مشكي و قرمز و نارنجي ميباشد. تكثير گياه فلفل بوسيله بذر و بندرت قلمه صورت مي گيرد . ابتدا بذرها ميبايستي خيسانده شوند و آنگاه در خزانه كاشته و بعداز چند برگه شدن به زمين اصلي انتقال يافته و بصورت خطي و امروزه با بهره گيري از آبياري قطره اي كاشته ميشود. در حال حاضر گونه هاي مختلفي از فلفل اصلاح شده درختچه اي در گلخانه ها در تمامي طول سال پرورش داده ميشود. در گونه فلفل وحشي بذر اين گياه توسط پرندگان تا مسافتهاي بسيار طولاني و اكثرا در زير سايه درختان جنگلي در جايي كه پرندگان بر بالاي درختان شب را سپري ميكنند ميرويد.فلفل داراي ويتامينهاي آ , ب, ب6 , ث, پروتئين , كاليم , كلسيم, منيزيم, چربي, روغن, فيبر , بتاكاروتن, هيدروكربن, شكر, بيوفلاونيدن, كپساسين و آنتي اكسيدان است كه سبب جلوگيري از سرطان دستگاه گوارشي و پائين آوردن كلسترول خون و افزايش جريان خون ميگردد. فلفل باعث ترشح آنتي باكتريها و جلوگيري از عفونت روده ها ميگردد. فلفل در تسكين و آرامش اعصاب قبل از خواب نقش بسزائي دارد و بدستگاه گوارشي در هضم غذا كمك رساني ميكند.در نتيجه تحقيقات انجام شده در كره جنوبي در بين 100 زن كه روزانه در سبد غذايي خويش فلفل دلمه اي مصرف مينمودند , ديده شد كه فلفل سبب دفع سلولهاي چربي كه عامل چاقي ميباشند از بدن آنها گرديده .بدنبال تحقيقات انجام شده ديگر در سال 2006 ميلادي بر روي موشهاي آزمايشگاهي فلفل دلمه اي عامل از بين برنده سرطان پرستات ميباشد.فلفل در تسكين دندان درد و مداواي آتروز و دردهاي رماتيسمي و سردردهاي ميگرن بسيار موثر است . داروهاي مختلفي از گونه هاي ديگر فلفل چون چسب موضعي آ ب ث براي تسكين درد ساخته ميشود.برابر آمار سال 2000 ميلادي مقدار 19008861 تن محصول فلفل دلمه اي در دنيا توليد كه از اين ميزان مقدار 8136452 تن به كشور چين و 1826140 تن به كشور مكزيك و 140000 تن به كشور تركيه تعلق دارد. هند بزرگترين صادر كننده پودر فلفل دلمه اي است.از پودر فلفل دلمه اي كه سرشار از ويتامين ث و آنتي اكسيدان ميباشد براي خوشرنگ نمودن غذا و بهتر نمودن طعم و عطر آن استفاده ميگردد.گونه هايي از فلفل دلمه اي امروزه جهت تزئين منازل و دفاتر در گلدان پرورش داده ميشود.در سال 2006 ميلادي عكس فلفل دلمه اي ( پاپريكا) بعد از ذرت, لوبيا, گل آفتابگردان و كدو تمبر جاي خويش را بر روي تمبرهاي پاكت نامه در ايالات متحده آمريكا باز نمود.

شرح گیاه

احتمالاً اصل این گیاه از آمریکای استوایی است. قبل از کشفِ امریکا فلفل سبز در اروپا نبود و بنابر عقیده دو کاندول نامی برای این گیاه در زبانهای سانسکریت و چینی و عربی و لاتین و یونانی دیده نشده است. اولین باری که نامی از این گونه گیاه برده شده در 1493 میلادی است که نویسنده می نویسد کریستف کلمب این سبزی را از آمریکا با خود به اروپا آورده است. فلفل سبز گیاهی است یکساله علفی و دارای ساقه بی کرک به ارتفاع 30 تا 60 سانتی متر، دارای برگهای منفرد بیضی، نوک تیز ( در قسمت انتهایی ساقه) و عاری از کرک در قسمتهای تحتانی ساقه است. گلهائی به رنگ سفید یا سفید مایل به زرد دارد. میوه اش سته که دارای تعداد زیادی بذر است و داخل آن از چند حفره یا قسمت تشکیل شده است که ممکنست بین 2 تا 4 و گاهی تا 5 قسمت متغیر باشد. شکل میوه بسیار متغیر است آنها به صورت کشیده، نوک تیز، گرد و کروی مخروطی و یا استوانه ای مشاهده می گردند. رنگ میوه نارس سبز است ولی وقتی که رسید به رنگهای زرد، قرمز، یا قهوه ای ظاهر می شود. تذکر: بطور کلی جنس فلفل Capsicam دارای 5 گونه است که بیشتر ارقام فلفل خوراکی جزء گونه های C. frutescens و C.cannum می باشند. که گونه C .frutescens دارای ارقام زیر می باشد: فلفل آلبالوئی شکل ( گیلاس شکل) C. f. var cerasiform فلفل مخروطی شکل C. f. var consides فلفل خوشه ای C. f. var fascculatum فلفل کشیده و باریک C. f. var Longum و فلفل دلمه ای یا فلفل شیرین C. f. var grossum

نیازهای اکولوژیکی

 آب وهوا
 
فلفل سبز سبزی فصل گرم است و فوق العاده به سرما حساس می باشد. مقادیر نامناسب آب و حرارت دو عامل مهم در افتادن گل و میوه آن است. حرارت زیاد و رطوبت کم باعث ریزش گل ومیوه می گردد. در طول دوره رشد دما نباید از 35 درجه سانتی گراد بیشتر شود. و یا از 18 درجه سانتی گراد پائین تر رود. مناسب ترین دما برای رشد فلفل بین 21 تا 29 درجه سانتی گراد است.

خاک
خاکهای لوم شنی که رطوبت را تا اندازه ای در خود نگه می دارد برای فلفل مناسب است. فلفل نسبت به کودهای آلی و شیمیایی عکس العمل مثبت نشان می دهد. PH بین 5/6 تا 5/7 برای رشد آن مناسب است. ولی PH کمتر از 5/6 تا 5/5 نیز می تواند بخوبی رشد کند و محصول بدهد. کودفلفل سبز در مقابل کودهای گوگرد دار حساس است کود ازته را به مقدارکم قبل از کاشت واندکی بیشتر در آغاز گل دهی به این گیاه می دهند ازت بیش از اندازه محصول را کاهش می دهد. بنابه نظر Stolz حدود 15 کیلوگرم ازت در سه نوبت و 100 کیلوگرم P2O5 و 300 کیلوگرم K2O (بدون کلر) در یک هکتار برای گیاه در نظر می گیرند. در صورتیکه Krug مقدار 50 کیلوگرم ازت در موقع انتقال نشاء و 50 کیلوگرم P2O5 و K2O را به عنوان کودپایه برای گیاه کافی می داند.


کاشت

 بذر فلفل در مجاورت دمای 25 درجه سانتی گراد طی مدت دو هفته جوانه می زند مدت زمان پرورش نشا بستگی به میزان دما و تنک کردن در خزانه دارد. این زمان پرورش طی زمستان با استفاده از نور مصنوعی حدود یک سوم کوتاهتر می شود. با اولین نشانه ظهور غنچه گل یعنی نشاها به اندازه کافی رشد کرده اند و می توانند به زمین اصلی منتقل شوند. چنانچه نشاها مدت زیادی در خزانه نگهداری شوند کلاهک ریشه که در حالت معمولی سفید است به رنگ قهوه ای در می آید که این خود باعث کندی رشد گیاه در زمین اصلی و دیررس شدن محصول می شود. دمای خزانه تا هنگام جوانه زدن حدود 25 درجه و پس از آن بین 16 تا 18 درجه سانتی گراد است نشاها تا آغاز تشکیل اولین غنچه گل در خزانه باقی می مانند. معمولاً برای کشتهای مکانیزه از گلدانهای توربی استفاده می شود. فواصل کاشت در زمین اصلی 40 در 50 و یا 50 در 50 سانتی متر است. پس از کاشت در زمین اصلی و بلافاصله پس از رشد اندک، به علت رشد رویشی بهتر و قوی تر اولین گل آن ( شاه گل) کنده می شود نشاها را برای تقویت و مقاوم کردن قبل از انتقال با محلول 5/. درصد سولفات پتاسیم محلول پاشی می کنند. داشت

 

پس از انتقال فلفل به زمین اصلی باید نسبت به آبیاری آن اقدام نمود و به مرور وجین کردن علفهای هرز، دادن کود سرک و خاک دادن پای بوته ها از جمله مراقبتهای زراعی لازم برای گیاه را انجام داد. در فلفل دلمه معمولاً 2 تا 3 شاخه را نگهداری و بقیه را هرس می کنند. از آفات مهم فلفل می توان از شته ها، تریپس، کرم شب پره زمستانه، ککهای گیاهی و انواع مختلف نماتدها را نام برد از بیماریهای مهم فلفل آنتراکنوز، پژمردگی باکتریایی، لکه برگی، پوسیدگی میوه، سفیدک حقیقی، بیماری بوته میری فیتوترایی فلفل و بیماریهای ویروسی را نام برد.


برداشت
چگونگی برداشت فلفل به نوع فلفل و طرز مصرف آن بستگی دارد عمل برداشت با دست انجام می شود. معمولاً برای تهیه ترشی فلفل موقعی که میوه هنوز کاملاً نرسیده و رنگ آن سبز است آنرا جمع آوری می کنند ولی برای تهیه ادویه باید میوه کاملاً رسیده و رنگ آن قرمز شده باشد. بنابراین برای منظور اخیر موقع برداشت فلفل تند اواخر تابستان شروع می شود در صورتیکه فلفل ترشی یعنی سبز ونارس آنرا از اواسط تابستان می توان برداشت کرد. موقع برداشت فلفل دلمه ای نیز نسبت به اینکه سبز و یا قرمز مورد تقاضا باشد از اواسط تابستان تا اواسط پائیز بطول می انجامد. ارقام فلفل شیرین را وقتی برداشت می کنند. که میوه های آنها هنوز سبز هستند ولی باید به رشد کاملشان رسیده باشند. فلفل سبز را می توان در کیسه های بلند پلاستیکی در دمای 8 تا 10 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 درصد برای مدت 4 هفته نگهداری کرد.


خواص فلفل دلمه ای

تاریخ مصرف فلفل به 7 هزار سال پیش از میلاد مسیح برمی ‌گردد، زمانی که سرخ ‌پوستان آمریکایی ساکن پرو و مکزیک به عنوان ادویه از آن استفاده می‌ کردند.تا اینکه طی قرون 15 و 16 میلادی، کاشفان آمریکا این سبزی خوش نقش و نگار را به اروپا و از آن جا به آسیا و آفریقا آوردند و این ‌گونه فلفل دلمه‌ ای وارد برنامه غذایی ما شد.امروزه بسیاری از خانواده ‌های ایرانی از این سبزی در تهیه پیتزا ، مایه ماكارونی و سالاد استفاده می کنند.

فلفل برای لاغر شدن

فلفل دلمه ‌ای یکی از كم كالری‌ ترین سبزی‌ ها و یکی از بهترین مواد غذایی برای لاغر شدن است. هر 100 گرم آن، تنها 15 كالری انرژی دارد. این سبزی فیبر زیادی دارد و در هر 100 گرم آن، 2 گرم فیبر یافت می ‌شود. بنابراین در كنار سایر سبزی‌ ها می ‌توان از فلفل دلمه‌ای در رژیم‌ های لاغری استفاده كرد.

دشمن سرطان

شاید باورتان نشود اگر بگوییم از این سبزی می ‌توان در پیشگیری از بروز انواع سرطان استفاده کرد.تحقیقات نشان داده که ویتامین C و بتاكاروتن فراوان این سبزی (البته اگر تازه میل شود) می‌تواند از بروز بسیاری سرطان‌ ها جلوگیری كند، زیرا این دو ماده مغذی جزو آنتی اكسیدان‌های قوی هستند.جالب است بدانید که هر قدر این فلفل‌ها رنگی ‌تر (زرد و قرمز) باشند، بتاكاروتن بیشتری دارند.

فلفل دلمه ای سبز

داروی سرماخوردگی

فلفل به علت داشتن مقایر زیادی ویتامین C ، یکی از داروهای خوب سرماخوردگی است، طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول مدت سرماخوردگی را کاهش می‌ دهد.خوردن 50 گرم فلفل دلمه‌ای (یک ‌سوم از یک فلفل متوسط) می‌ تواند تمام نیاز یک فرد بزرگسال به‌ ویتامین C را برطرف کند. البته باید بگویم که ویتامین C در اثر حرارت فورا از بین می رود، بنابراین تا جایی که ممکن است فلفل  را به صورت تازه و خام میل کنید.

سیگاری‌ ها از خوردن فلفل بی ‌نصیب نمانند

متخصصان ریه طی سال‌ ها تحقیق متوجه شدند که احتمال ابتلا به سرطان ریه در سیگاری ‌ها بیشتر است و مصرف منظم ویتامین A می ‌تواند سهم زیادی در پیشگیری از این سرطان کشنده و دردناک داشته باشد. پس اگر موفق به ترک سیگار نشده‌اید، فلفل را از یاد نبرید.

دوست چشم

چشم‌ها بیش از سایر بافت‌های بدن از فلفل دلمه‌ای (مخصوصا نوع قرمزش) سود می ‌برند.

فلفل دلمه ای زرد و قرمز

علت این موضوع را می‌ دانید؟

زیرا همان ماده‌ ی موجود در هویج که به تقویت چشم ها کمک می کند، به مقدار زیادی در فلفل دلمه ‌ای قرمز نیز وجود دارد. این ماده "بتاکاروتن" نام دارد. بتاکاروتن ، پیش ساز ویتامین A در بدن می باشد.یادتان باشد كه فلفل دلمه ‌ای وقتی كاملاً می ‌رسد، به رنگ قرمز و زرد در می‌آید و اغلب فلفل‌هایی که به دست من و شما می‌ رسند، هنوز سبزند.مصرف منظم ویتامین A تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید نیز پیشگیری می ‌کند.به غیر از ویتامین A دو ماده دیگر نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم نقش دارند که خوشبختانه هر دو به مقدار زیادی در فلفل دلمه ‌ای یافت می ‌شوند. این دو ماده عبارت‌اند از: لوتئین و گزانتین.

فلفل بخور، سکته نکن

فلفل دلمه ‌ای حاوی اسید فولیك نیز هست. این ویتامین از گرفتگی رگ‌ ها و بروز بیماری های قلبی به‌ خصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می کند.اسید فولیک (فولات) که یکی از ویتامین‌های گروه B است، باعث كاهش ماده ای به نام هموسیستئین در خون می ‌شود. هموسیستئین در صورت افزایش بیش از حد می‌ تواند باعث تخریب رگ های خونی و افزایش احتمال سكته قلبی ‌شود.فیبر موجود در این سبزی می ‌تواند كلسترول خون را كه عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است، كاهش دهد.

در خانه و آشپزخانه

فلفل مرغوب باید سفت، آبدار و كاملاً ترد باشد. به علاوه، رنگ براق و شفاف آن را هم از یاد نبرید. بهتر است فلفل را بیش از 12 روز در یخچال نگه ندارید، لذا سعی کنید هر بار تعداد کمی فلفل بخرید تا زود مصرف شود.بریدن فلفل دلمه ای برای طبخ این سبزی نیز به شما پیشنهاد می‌ کنیم، تخم‌های فلفل را دور بریزید.این سبزی را می ‌توانید به صورت خام در سالادتان خرد كنید.بعضی ‌ها نیز فلفل دلمه ای را برش می زنند و مانند سبزی خوردن همراه با غذای شان می خورند. همچنین می‌ توانید آن را بخارپز یا حتی كباب كنید.سعی کنید بلافاصله بعد از خرد کردن فلفل دلمه ای آن را بخورید، زیرا ویتامین C وقتی در معرض هوا قرار بگیرد (با خرد کردن)، از بین می رود.

هشدار

از اثرات حساسیت زای (آلرژن) فلفل غافل نشوید، حتی در مورد فلفل دلمه‌ای. افرادی که پوستی حساس و تحریک ‌پذیر دارند یا مرتب دچار جوش، کهیر، آکنه و اگزمای پوستی می ‌شوند، بهتر است فلفل را از برنامه غذایی خود حذف کنند.همچنین مصرف ففل دلمه ای، مخصوصا به صورت خام، باعث ایجاد نفخ در معده می شود. پس افراد مبتلا به ناراحتی معده ، موقع خوردن آن باید مراقب باشند.
منابع :
http://www.tebyan.net
http://www.ake.blogfa.com
 
بازدید : 1894 1 مرداد 1392 ساعت 07:52 ب.ظ
 
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
محصولات تولیدی جدید

واشر سفید 16 و 18 م.م

دریپر طرح سه راهی 8 نازله

شیر انشعاب 16 * 20 م.م

شیر انشعاب 16 * 16 م.م

واشر مشکی 16 و 18 م.م

دریپر روی خط 4 یا 8 لیتری

شیر انشعاب تیپ واشر خور 18 م.م

دریپر بهاره

شیر انشعاب تیپ * 16 م.م

آمار بازدید سایت
  • کل بازدید : 430672
  • بازدید امروز : 78
  • بازدید دیروز : 542
  • بازدید این ماه : 13611
  • آخرین بازدید : يكشنبه 29 مهر 1397 (04:42) ق.ظ
سخن روز

برای کوبیدن یک حقیقت ، خوب به آن حمله مکن ، بد از آن دفاع کن ( علی شریعتی )