(گروه تولیدی آفاق مشرق زمین همگام با تولید و توزیع تجهیزات آبیاری تحت فشار ، اقدام به ارائه انواع  نهاده های کشاورزی  با نام   (اگری پاور)  نموده است .****************  محصول جدید گروه تولیدی آفاق مشرق زمین (تولید انواع شیرآلات مخصوص آبیاری قطره ای     <

طالبی



طالبیCanteloupe and cross sectionنام علمی: Cucumis melo
خانواده:     Cucurbitaceae
جنس: Cucumis
نامهای مرسوم:  طالبی، گرمک (یک نوع خاص آن)، Cantaloupe، canteloupe, cantaloup, mushmelon, muskmelon rockmelon, sweet melon, Persian melon, spanspek (South Africa), Garma

گیاه شناسی :
طالبي گياهي يک ساله از تيره کدوئيان Cucurbitaceous  نام انگلیسی   Cantaloupe  است که از نام یک دهکده در ایتالیا به نام Cantaloupe  گرفته شده که در این محل طالبی برای اول بار در سال 1700 میلادی کاشت شده است. طالبی یکی از محصولات با ارزش در اکثر کشورهای جهان می باشد. تا به حال گونه وحشی خربزه و طالبی را پیدا نکرده اند و عقیده کلی بر این است که منبع اولیه خربزه و طالبی آسیا است و چون شاهدی دال بر کاشت آن در زمان های قدیم موجود نیست، احتمالاً در زمان های قدیم کاشت نمی شده است. نظریه دانشمندان طبقه بندی گیاهی بر این است که گونه های مختلف در آسیا و آفریقا به طور مجزا پدیدار گشتند. نظر هوکر بر این است که گونه و رقم های اهلی طالبی و خربزه از یک رقم وحشی به نام trigonus Curcumas که در ایران نیز موجود است،  به وجود آمده است. این گونه در ایران و هندوستان و از آنجا به مالایا تا نواحی شمال استرالیا می روید. حال در چه لحظه ای از تاریخ طالبی و خربزه معمولی پدیدار گشته معلوم نیست. دکاندول معتقد بود که مرکز اولیه طالبی و خربزه آفریقاست. زیرا که چندین شکل مختلف این گونه ها در آفریقا مشاهده شده است و به عنوان گونه مجزا تشخیص داده شده اند. نادین عقیده دکاندول را تأیید کرد که این رقم های وحشی والدین اولیه رقم های اهلی کنونی هستند، زیرا اینها درکشورهایی دیده شده اند که فاصله بین آنها بسیار زیاد است، مانند نواحی جنوب آسیا و مناطق حاره. در حقیقت اختلاف آب و هوا و دما باعث به وجود آمدن این رقم ها گشته است. مطالعه تحقیقات موجود نشان می دهد مراکز ثانوی طالبی و خربزه در هندوستان، ایران، جنوب روسیه و چین بوده است. برای نخستین بار اسم طالبی در اروپا در سال 1388 میلادی به وسیله وایکلیف برده شده که از آن به عنوان میوه خوراکی یاد شده است. در حال حاضر کالیفرنیا تولید کننده شماره یک طالبی می باشد. بیشترین صادرات آمریکای مرکزی بخصوص کاستاریکا، گواتمالا و هندوراس می باشد.
ميوه آن گرد به رنگ هاي زرد، سبز، مشبك، اغلب داراي خطوط عمودي هستند درصد قند كمتر از خربزه می باشد. واريته هاي سبز رنگ شيرين تر هستند.
قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمک عبارتند از : میوه و تخم میوه.
 

شرایط ایده آل رشدی :
آب و هوای مناسب برای طالبی یک فصل نسبتاً طولانی عاری از یخبندان همراه با نور فراوان و حرارت هوای خشک و رطوبت کافی خاک. برای کشت در خاکهای شنی، لومی و رسی با زهکشی خوب مناسب است. خربزه و طالبی بهترین نتیجه را در آب و هوای گرم و خشک می دهند. این گیاه بر اساس منشأ خود گرما دوست و به ویژه نور زیاد میخواهد. هوای ابری و بارانی در موقع رسیدن میوه باعث می شود که طالبی طعم مطبوع و کیفیت لازم را پیدا نکند. دوره رویش این گیاهان طولانی بین 80 تا 100 روز متفاوت است. هرچند که طالبی در طیف وسیعی از انواع خاک ها کشت می شود ولی تنها در خاک های حاصلخیز که دارای مواد غذایی آلی و معدنی کافی باشند بهترین نتیجه را می دهند. مناسب ترین Ph   برای کاشت طالبی بین 6 تا 7 می باشد. در خاک های اسیدی رشد آن کاهش یافته و برگ ها به رنگ زرد مایل به سبز در می آیند.
ارقام زراعی :
ارقام کشت شده در ایران عبارتند از : تاشکندی، مشهدی عباسی، گرگاب، شاه آبادی، جعفری، خاقانی، حـاج ماشاءاللهی، گرمساری، محمد آبادی، مجیدی، روستاق، صابونی، جعفر آبادی، عباس شوری، سوسکی، تخم محمد، بلخی، زرد ایوانکی، شفیع آبادی، شیرازی، جارجو، زابلی، آتشین و شهسواری.
كشت طالبی :
به طور کلی كشت طالبی به صورت مستقيم صورت مي گيرد به خاطر اينكه ريشه هاي آن حساس به جا به جايي است. در مناطق معتدل بذر آن را مستقیما در اواخر یا اواسط بهار در محل اصلی می کارند. و در مناطق گرمسیر بذر آن در اواسط زمستان کاشته می شود. طالبی را بدو طریق پشته ای با جوی عمیق یا پشتهای با جوی کم عمق می توان کاشت. فاصله پشته ها 150 تا 250 سانتی متر و فاصله بوته ها از یکدیگر حدود 55 تا 90 سانتی متر می باشد. با در نظر گرفتن فواصل فوق باید در هر پشته فقط یک طرف آن کشت شود. بهترین حالت عرض پشته 150 سانتیمتری و فاصله بوته 50 سانتیمتر است. در كشت سنتي به صورت كپه كاري و به روش جوي و پشته كشت مي شود. اما امروزه از گلدان هاي فيبري جهت كاشت بذر استفاده مي شود. سپس گلدان ها به زمين اصلي منتقل مي شود. مزيت اين روش صرفه جويي در مصرف بذر و عدم نياز به تنك كردن بوته ها است. در حين داشت تنك كردن بوته ها و هدايت آن ها به روي پشته ها با خاك دادن پاي بوته در سمت جوي، مبارزه با آفات و بيماريها و علفهاي هرز انجام مي گيرد.

 اگر طالبی را در مناطق سرد سیر کشت کنیم چاره ای جز کاشت نشأ در خزانه نداریم؛ برای این کار از گلدان های فیبری استفاده میکنیم، بدین ترتیب که بذر ها را در عمق 3 تا 4 سانتیمتری کاشته و روی آن را با خاک میپوشانیم و طوری آبیاری را تنظیم میکنیم تا خاک گلدان ها همیشه مرطوب باشد،گلدان ها باید در نقطه ای گرم بوده و محل نگهداری (خزانه) آفتابگیر باشد. بذرها را 4 هفته قبل از گرم شدن هوا میکاریم و بعد از آنکه رشد بوته به حد کافی رسید به زمین اصلی منتقل میکنیم. برای اینکه دمای خاک را به دمای مناسب رشد برسانیم میتوانیم مناطق کشت را با پلاستیک سیاه بپوشانیم با این کار حرارت جذب خاک شده و باعث گرم شدن سریع خاک میشود. راه دیگر استفاده از مالچ در کاشت است بدین صورت که: كشاورزان در بهمن‌ماه اراضي خود را به صورت جوي و پشته در مي‌آورند به اين صورت كه كف جوي‌ها را با پوشش پلاستيك به عنوان مالچ پوشانده و علاوه بر آن از پوشش پلاستيك به شكل تونل نيز كمك مي‌گيرند. مالچ كشي در اول بهار موقعي كه هوا شروع به گرم شدن مي كند، تأثيري مثبت در كاهش تبخير دارد. آثار سودمند مالچهاي پلاستيكي را حفظ رطوبت خاك، كاهش فشرده شدن خاك، كنترل علفهاي هرز، افزايش مقادير دي اكسيدكربن اطراف گياهان جوان، كاهش شتشوي كود، افزايش دماي خاك و كاهش فرسايش بادي و آبي عنوان كردند. غلظت نيترات خاك بعد از برداشت محصول در لايه سطحي خاك (صفر تا ۳۰ سانتي متري) به طور معني داري در تيمارهاي مالچ افزايش داشته است كه احتمالا به دليل كاهش شتشوي موادغذايي و وجود شرايط گرمتر و مرطوبتر و مناسب براي تحريك بيشتر معدني شدن نيتروژن بوده است.
مرحله ی لقاح طالبی  وقتی است که قد بوته ها 5 تا 6 سانتیمتر شده باشد. در این مرحله باید از NPK   استفاده کنیم. ضمناً کود را 1 تا 2 بار در زمان آبیاری به گیاه القا میکنیم. گیاه بعد از بارور شدن شکوفه هایش ظاهر میشود که در این مرحله نیز باید از NPK استفاده کنیم که پتاسیم و فسفر بیشتری داشته باشد چون با این عمل به توسعه میوه کمک خواهیم کرد. اگر نیتروژن اضافی به خاک برسد گیاه بزرگی خواهیم داشت که بدون میوه خواهد بود.

 

کود دهی طالبی:
استفاده از کودهای نادرست در زمان نامناسب منجر به تولید بوته هایی بسیار بزرگ شده که تقریباً هیچ میوه ای تولید نمیکنند. استفاده از ريز مغذي‌هایی مانند آهن، روي و بر و همچنين كود حيواني همزمان در كاشت و پرورش محصول طالبي، موجب شيرين‌تر شدن و افزايش توليد آن مي‌شود. با توجه به كاهش شديد مواد آلي در خاك‌هاي كشور و بروز مشكلات روزافزون ناشي از عدم مصرف كودهاي آلي ضروري است در برنامه‌هاي مديريتي كودهاي آلي و ريز مغذي‌ها در مزارع به خصوص در زراعت سبزي و صيفي جات مورد استفاده قرار گيرند. به دليل آهكي بودن خاك‌هاي كشور و بي‌كربنات بودن آبهاي آبياري عمومي، جذب عناصري همچون آهن و روي در خاك با مشكل مواجه مي‌شود. در اين راستا و به منظور برطرف كردن نياز خاك به عناصر ريزمغذي، روش محلول پاشي اين عناصر بر روي شاخ و برگ گياه همزمان با ريختن كود دامي به صورت مخلوط خاك پاي گياه، در پيش گرفته شده است. با روش محلول‌پاشي ريز مغذي‌ها و كود دامي توليد محصول طالبي ۳۰درصد افزايش يافت و محصول شيرين‌تري به دست آمد. كاربرد كودهاي دامي قبل از شخم عملكرد خربزه هاي تابستانه را افزايش ميدهد، که البته نوع و مقدار كود حيواني يا كود سبز در مناطق مختلف پرورش اين گياهان متفاوت است.

نیتروژن  (N) : ازت به عنوان یك ماده تشكیل دهنده كلروفیل وپروتوپلاسم، ‌در تغییرات انرژی و رشد رویشی گیاه نقش بسزائی دارد. علائم كمبود ازت، ‌شاید نخستین نشانه كمبود است كه توسط انسان شناخته شده است. در اثر كمبود ازت رشد رویشی گیاه و ریشه‌ها متوقف می شود. برگ ها كوچك می مانند و در اوایل فصل رشد به رنگ سبز روشن   مایل به زرد در می آیند. با ادامه كمبود رنگ برگها از زرد روشن به زرد طلائی تبدیل شده و بالاخره قهوه ای رنگ شده، خشك می شوند و می ریزند. گیاه طالبی در یك فصل رشد حدوداً 80 تا 150 كیلوگرم در هكتار ازت (N) نیاز دارد. نصف این مقدار را بایستی قبل از كاشت و باقی مانده را زمانی كه گلهای گیاه شروع به رشد و نمو می‌كنند در اختیار گیاه قرار داد. بهترین روش مصرف كودهای ازته در این زراعت مصرف نواری و پس از آن مصرف بصورت چالكود اطراف ریشه می‌باشد.
فسفر(P): اهمیت فسفر در زراعت طالبی به خاطر این حقیقت است كه بذرهای این گیاه به مقدار زیادی دارای این ماده هستند. فسفر به طور پیچیده ای با تمام واكنش های بیوشیمیائی درون گیاه در ارتباط است فسفر هم با تجمع و هم با آزاد شدن انرژی برای عملیات متابولیكی گیاه در ارتباط است. علاوه بر آن با شركت در ساختمان واحدهای ساختمانی پروتئین ها، در تولید این مواد در گیاه دخالت می كند. كل مقدار كود مصرفی فسفره در این زراعت باید قبل از كاشت مصرف شود.
پتاسیم (K): پتاسیم مهمترین عنصر جهت رشد و نمو طالبی می باشد. نیاز طالبی به این عنصر نسبت به سایر عناصربیشتر است. با توجه به نقش این عنصر درتولید قند و اهمیت درصد قند به عنوان یك فاكتور كیفی در این محصول،‌مصرف بهینه این عنصر غذائی در این محصول از اهمیت بسزائی برخوردار است. تمام كود پتاسه مصرفی بایستی قبل از كاشت مصرف شود.
گوگرد (S): مقدار گوگرد در گیاه تقریبا برابر با فسفر و حتی بیشتر نیز (2/0 درصد) می باشد. گوگرد جزئی از اسیدهای آمینه و در نتیجه پروتئین هاست. گوگرد در بعضی از واكنش‌های آنزیمی دخالت داشته و با توجه به اهمیت گوگرد در تغذیه گیاه، شواهدی مبنی بر واكنش مثبت گیاه به افزودن كودهای حاوی گوگرد در مناطق خشك و نیمه‌خشك موجود است. در درون گیاه پویا نبوده، بنابراین، علایم كمبود آن، كه شباهت زیادی با آثار كمبود ازت(رنگ پریدگی) دارد، از برگ های جوان آغاز می گردد. برای قابل استفاده شدن گوگرد عنصری در خاك لازم است گوگرد به وسیله باكتری های تیوباسیلوس كه در اكثر خاك های زراعی با درصد مواد آلی و رطوبت مناسب یافت می شوند، تبدیل به سولفات شود. مصرف گوگرد همراه تیوباسیلوس نتایج بسیار جالبی در خاكهای آهكی و قلیایی با بافت سنگین دارد. با مصرف این كود، قابلیت جذب عناصر دیگر، بویژه آهن، روی و فسفر افزایش می یابد. یكی از مسائل مهم كه خاكهای كشور بدان مبتلا است، عدم قابلیت جذب عناصر غذائی بخصوص فسفر در نتیجه قلیایی بودن خاك می باشد. كاربرد گوگرد در این اراضی، نه به عنوان یك عنصر غذائی مورد نیاز، بلكه بعلت اثرات جانبی و مفید آن در اسیدی كردن موضعی خاك و افزایش قابلیت انحلال برخی از عناصر غذائی حائز اهمیت می باشد. بطوریكه وقتی این عنصر با خاك مخلوط بشود، مواضع كوچك و پراكنده اسیدی بوجود می آید و می تواند محیط مناسبی برای انحلال و جذب بیشتر و سریعتر عناصر دیگر، از جمله فسفر، آهن، روی، مس و منگنز را فراهم نماید.

آهن(Fe): زرد برگی ناشی از آهك كه به كمبود آهن(Fe) معروف است، در خاكهای آهكی كاملا چشمگیر است. بالابودن pH خاك و از طرفی، مصرف بی رویه كودهای فسفره در سالیان گذشته از عوامل مهمی هستند كه به این مسئله كمك می كنند. بطور كلی كمبود آهن را در نتیجه عدم توازن یون های فلزی نظیر مس و منگنز، زیادی مقدار فسفر در خاك و همچنین تركیبی از pH بالا، ‌آهك زیاد، رطوبت زیاد خاك، دمای پائین و مقدار زیاد كربنات در محیط ریشه و آب آبیاری می دانند. غلظت های بالای فسفر باعث رسوب آهن در سطح یا درون ریشه می شود. علائم كمبود آهن ابتدا از برگهای جوان گیاه شروع می شود. در این برگها، پهنك حد فاصل رگبرگها ابتدا سبز روشن شده و نهایتا زرد می شود، در صورتی كه رگبرگ های گیاه سبز باقی می مانند. سولفات آهن (FeSO4,7H2O ) از كودهایی است كه برای برگپاشی بسیار موثر است. این ماده تقریبا دارای 24 درصد آهن ( Fe) می باشد.

روی(Zn) : روی از جمله عناصری است كه بسیاری از فعالیت های گیاهی را كنترل می كند. اثر متقابل منفی فسفر و روی درگیاهان مختلف شناخته شده است. زیادی هر یك از این دو عنصر جذب عنصر دیگر را بوسیله گیاه كاهش میدهد. كمبود روی معمولا درخاكهای آهكی شایع است.

بور(B): بور ازجمله عناصری است كه درتولید قند درطالبی نقش مهمی ایفا می كند. بور به سهولت نمی تواند از یك قسمت گیاه به قسمت های دیگر انتقال یابد و به این دلیل علائم كمبود معمولا ابتدا در ریشه ها و برگ های جوان ظاهر می شود. در مقطع ریشه كمبود بور باعث قهوه ای شدن مغز ریشه می شود. سطح ریشه های مبتلا به كمبود چروكیده وتركدار است. متاسفانه مقادیر لازم بور و میزانی كه باعث سمیت برای گیاه می شود، خیلی به یكدیگر نزدیك هستند و كودهای حاوی بور بایستی با احتیاط و دقت بیشتری نسبت به سایر كودها مصرف شود.

 آبیاری :

مرطوب نگهداشتن خاک در کشت طالبی کاری بسیار مهم و  اساسی است این گیاه به خشکی حساس بوده و تا زمانی که شروع به میوه دهی کند نیاز زیادی به آبیاری دارد. با این حال اگر بیش از اندازه به گیاه آب دهیم ریشه ها از آب اشباع شده و گیاه از بین خواهد رفت. پژمردگی برگ ها در ساعتی از بعد از ظهر در طالبی شایع است که با به خنکی رفتن هوا این حالت از بین میرود اما اگر در ساعات اولیه صبح هنوز این حالت را داشته باشیم گیاه ما دچار کم آبی شده است و آبیاری به خوبی صورت نگرفته است. سیستم آبیاری قطره ای بهترین روش برای آبیاری در این کشت است. آبیاری طالبی باید آرام و عمیق باشد یعنی آبیاری با فشار پایین صورت گیرد طوری که باعث ضعیف شدن و از بین رفتن خاک پای بوته ها و مختل شدن سیستم ریشه ها نشود. باید مراقب بود آب فقط پای بوته ها ریخته شود و از پاشش آبروی بوته ها و شاخ و برگ ها باید جلوگیری کرد. خاک پای بوته ها باید تا عمق 4 سانتیمتری مرطوب باشد. آبیاری عمیق باعث رشد بیشتر بوته ها شده و بهتر است در ساعات اولیه صبح انجام گیرد.
هنگامی که اولین میوه مشاهده شد، آبیاری را به 10 روز یکبار کاهش میدهیم. چون اگر در این مرحله آبیاری زیاد داشته باشیم میوه ها آبکی و بی مزه خواهد بود چون قند کمتری در میوه یافت خواهد شد. یک هفته قبل از برداشت هم آبیاری را قطع کرده بدین ترتیب به شیرین شدن میوه ها کمک شایانی می کنیم.

برداشت طالبی:
در بحث برداشت مهمترین عامل رسیدگی میوه است که تعیین میکند میوه آماده برداشت هست یا نه. اگر زود برداشت کنیم طالبی ها شیرین نبوده و گوشت سفت دارند. اگر هم دیر تر از حد معمول صبر کنیم بیش از حد نرم و ترد خواهد بود.
چند چیزی که برداشت به موقع را تعیین میکند عبارتند از :
رنگ طالبی : تور دومین لایه از پوست طالبی است که نشانه مناسبی برای تعیین زمان برداشت میباشد، اگر تور سبز بوده و پوست پشت تور به رنگ زرد یا کرم رنگ باشد آماده برداشت است.
بوی طالبی : بوی طالبی بعد از شکوفه زدن شروع میشود. اگر بوی مشک احساس کردید طالبی رسیده است در غیر این صورت هنوز نرسیده و باید صبر کرد.
ساقه طالبی : در نهایت برای تعیین زمان برداشت به ساقه ها نگاه میکنیم در اطراف پایه ساقه باید ترک ظاهر شده باشد، به آرامی ساقه را فشار میدهیم به راحتی از محل ساقه جدا میشود. اگر این عمل را انجام دادید و با این حالت مواجه نشدید باید اجازه بدهیم طالبی چند روز دیگر آماده برداشت شود.

بیماری ها:

سفیدک پودری(سطحی) جالیز Cucurbit powdery mildew :Cucurbit powdery mildew
اولین علائم بیماری به صورت لکه های کوچک سفید آرد آلود روی برگها و ساقه ها می باشد که بتدریج سطح آنها را گرد سفید رنگی فرا می گیرد و بزودی بیماری توسعه یافته، ظرف مدت کوتاهی پوشش قارچی، هر دو سطح برگ را فرا می گیرد. نشانه های اولیه بیماری، در واقع موقعی ظاهر می شود که اولین گلها باز شده و بوته هنوز ساقه خزنده خود را ایجاد نکرده است. برگهای مبتلا سفید، خشک و شکننده شده و مخصوصاً در مورد برگ طالبی لکه‌ها بزودی قهوه ای رنگ می گردند. در بوته های مبتلا میوه ها زودتر از موعد مقرر رسیده، شبکه پوست آنها خوب تشکیل نشده، بافت آنها نرم می گردد. علاوه بر این ، گوشت میوه ، بی مزه و مواد جامد محصول در آنها به طور قابل ملاحظه ای کم می گردد. انتخاب بذر ارقام مقاوم، کاشت در مناطقی که هوا جریان داشته باشد، کاهش رطوبت وخشک شدن زمین در فاصله دو آبیاری از روشهای کنترل آن می باشند.
 
جرب جالیز
 

لکه های بیماری در همه قسمتهای هوائی ظاهر می شود. در برگ ها اولین علائم به صورت نقطه های روشن آب یا سبز کم رنگ ظاهر می شود. این نقاط معمولاً به مقدار زیاد در بین رگبرگها مشاهده می گردد. لکه های طویل روی ساقه و دمبرگها ممکن است ظاهر شوند. بتدریج رنگ لکه ها به خاکستری متمایل به سفید تبدیل شده ، زاویه دار می گردند. لکه های میوه همزمان با بزرگ شدن میوه تیره می شوند. بافت مضمحل می گردد تا اینکه حفره های قابل ملاحظه ای در میوه پدید آورد. در شرایط مرطوب یک لکه مخملی سبز تیره از رشد قارچ در این گودال ها ظاهر می شود. رشد شدید بیماری با شرایط خنک و مرطوب همراه می باشد که ممکن است در اوقات ویژه در طی فصل یا در مزارعی که زهکشی هوا و خاک ضعیف است شایع باشد.
برای کنترل در صورت امکان خانواده کدوئیان باید در مزارعی که دما نسبتاً بالا باشد پرورش یابند زهکشی خاک و گردش هوا در لابلای بوته ها بعلت خشک شدن سریع سطح برگ از شدت بیماری می کاهد.
آنتراکنوز :
این پاتوژن عامل آنتراکنوز خانواده کدوئیان می باشد و بویژه به خیار، هندوانه و طالبی حمله می کند. میزبان در تمامی مراحل رشد مورد حمله قرار گیرد گاهی اوقات صدمات زود هنگام بوده و سبب از بین رفتن برگهای لپه ای و پیدایش لکه های نکروتیک روی ساقه چه و در پایان عامل مرگ گیاه می باشد. اغلب آلودگی حاصل از این بیماری به صورت خطرناک در مرحله گلدهی و میوه می باشد که سبب از بین رفتن برگها – ساقه ها و میوه ها خواهد بود. علائم روی برگها به صورت لکه های کروی در آغاز سبز رنگ پریده با ظاهر روغنی که با مرور زمان از قسمت مرکزی به رنگ قرمز و بعد قهوه ای در آمده و به طوری که سطح آن از قارچ پوشیده می شود. بافتهای برگ الوده خشکیده و شکننده می شوند و در صورت افزایش لکه ها سبب خشک شدن تمامی برگ می شود. در ساقه ها پیدایش صدمات شبیه برگ خواهد بود لکه های ساقه اغلب به صورت کمربندی ظاهر شده و بدین طریق سبب مرگ قسمت فوقانی خواهد بود. با بهره گیری از بذر سالم یا بذر ضد عفونی شده و سم پاشی گیاه با سموم حاوی مس و سموم فاقد مس مانند زینب و فریام  می توان آن را کنترل کرد. برای پیشگیری ضدعفونی بذر، استفاده ازارقام مقاوم و آیش زمین راههای مناسب هستند.
 
لكه موجي ناشي از  (Early Blight) Alternaria :
 
 

در اين بيماري لكه‌هاي موجدار روي برگ گياه ايجاد مي‌شود اما تنها با اين فاكتور نمي‌توان بيماري را شناخت. اين قارچ به بادمجان، سيب زميني، گوجه فرنگي، طالبي، خيار چنبر و .... حمله مي‌كند. اين قارچ روي مواد عالي نپوسيده و بقاياي گياهي زنده مي ماند ( به شكل اسپور يا ريسه ) و تا زمانيكه بقاياي گياهي زنده است، اين قارچ هم زنده است و مي‌تواند توليد اسپور كند.برای کنترل از ارقام مقاوم، جمع آوري و يا كمك به پوسيده شدن بقاياي گياهي، تناوب، غده يا بذر سالم و سمپاشي استفاده نمایید. جهت سمپاشی در اولين مرحله سمپاشي در خزانه انجام شود و بعد كه نشاء وارد مزرعه شد ، در صورتيكه رطوبت مزرعه بالا باشد ، بايستي در انجام اينكار را ادامه داد .

پژمردگي آوندي ناشي از ورتيسيليوم   Vascular Verticillium  wilt
 

ايجاد بيماري آوندي و پژمردگي – خشكي قسمتهاي هوايي و برگها. قهوه اي شدن بافتهاي چوبي قاعده ساقه و ريشه.
استفاده از ارقام مقاوم ، تناوب با گياهان غير ميزبان مانند غلات ، ضد عفوني خاك خزانه ، آفتابدهي از روشهای کنترل آن است.

آفات طالبی:
شته وتریپس، آبدزدک و عروسک، راب وحلزون
خسارت آن اقتصادی نمیباشد ولیکن میتوان به مبارزه مکانیکی به صورت  جمع آوری آفات ازسطح مزرعه پرداخت.
موارد ذکرشده تنها با مراقبت ورعایت دورآبیاری قابل کنترل بوده وروش مبارزه شیمیایی ندارند. در مبارزه با شته جالیزی یکی از اقدامات مهم زراعی وجین علفهای هرز مزرعه است زیرا علفهای هرز مزرعه اولین مکانی است که شته ها پس از سپری کردن زمستان روی آن مستقر شده و از آن تغذیه می کنند.
بطور کلی آبیاری در صبح زود و کنترل رطوبت و ایجاد تهویه مناسب، همچنین نور دهی کافی (آفتاب فراوان) برای جلوگیری از آفات و بیماریها در طالبی مهم هستند.

Cantaloupe skin    Canteloupe and cross section    cucumis melo flower    Cucurbit powdery mildew    cume 002 shp    fruit cucumis melo    Rockmelons    Squeredmelon inside001    

منابع:
1-سایت:http://www.ssgreenhouse.ir/index.php/greenhousegardening/15-vegetable/59-cantaloupe
2- سایت Wikipedia.org
http://www.golgoone.com
بازدید : 2450 30 تير 1392 ساعت 11:33 ق.ظ
 
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
محصولات تولیدی جدید

شیر انشعاب تیپ واشر خور 18 م.م

دریپر روی خط 4 یا 8 لیتری

دریپر بهاره

شیر انشعاب تیپ * 16 م.م

دریپر طرح سه راهی 8 نازله

واشر مشکی 16 و 18 م.م

شیر انشعاب 16 * 16 م.م

واشر سفید 16 و 18 م.م

شیر انشعاب 16 * 20 م.م

آمار بازدید سایت
  • کل بازدید : 464781
  • بازدید امروز : 635
  • بازدید دیروز : 795
  • بازدید این ماه : 6648
  • آخرین بازدید : دوشنبه 19 آذر 1397 (22:02) ب.ظ
سخن روز

انسان مانند رودخانه است هر چه عمیق تر باشد آرامتر است ( مونتسکو )