(گروه تولیدی آفاق مشرق زمین همگام با تولید و توزیع تجهیزات آبیاری تحت فشار ، اقدام به ارائه انواع  نهاده های کشاورزی  با نام   (اگری پاور)  نموده است .****************  محصول جدید گروه تولیدی آفاق مشرق زمین (تولید انواع شیرآلات مخصوص آبیاری قطره ای     <

بادمجان


گیاهشناسی

بادمجان، گياهي است يک ساله با ساقه هاي قوي، خشن و شاخه شاخه. اين گياه داراي برگ هاي پهن و کشيده و رنگ متمايل به خاکستري مي باشد و برگ ها گاهي داراي خار هستند. گل بادمجان، شبيه گل سيب زميني، ولي بزرگ تر و رنگ آن بنفش کم رنگ مي باشد. ميوه بادمجان که به صورت هاي مختلف اعم از: کشيده، قلمي، دُلمه اي و يا کُرَوي مي باشد همان بادنجان، نام دارد که مورد مصرف خانگي است. بادمجان را به صورت پخته در غذاها و خورش ها مصرف مي کنند و از آن نوعي ترشي نيز تهيه مي شود که معروف به ترشي بادمجان و يا ترشي ليته است. هم چنين آن را به صورت تنوري(کبابي) سرخ نموده در غذاهاي محلي مصرف مي کنند و در مواردي هم از ميوه اين گياه مربا تهيه مي نمايند.این گیاه که بعربی بادنجان نامیده می شود گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتاضخیم و پوشیده از کرک .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر می رسد . برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است . میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد ، برنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده می شود .
 

بادمجان متعلق به خانواده سیب زمینی است از زمانهای بسیار قدیم در هند کشت می شده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . چین از قرن نهم هجری شروع به کشت و زرع آن کرد . تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه ودر انگلستان کردند و آنرا بنام کدوی گینه ای مینامیدند .بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمریکا ، ایالات فلوریدا ، تگزاس ،لویزیانا و نیوجرسی بیشتر محصول بدمجان آمریکا را کشت می کنند .

کاشت

بادمجان به دو طریق کشت مستقیم و تهیه خزانه از دیاد می شود. در کشت مستقیم باید تا بر طرف شدن سرما در بهار کشت به تاخیر افتد ولی می توان در گلخانه اقدام به تهیه خزانه و کشت کنیم و به محض مساعد شدن هوا و بر طرف شدن سرما نشاها به محل اصلی منتقل می شود. بذر بادمجان بر خلاف گوجه فرنگی برای جوانه زدن احتیاج به یک دوره استراحت طولانی داردو در بعضی مواقع حتی با سپری شدن دوره استراحت و کاشت بذر در شرایط مناسب باز هم درصد کمی از بذر جوانه زده و رشد نشاهای جوان نیز
بسیار کند است به طوری که بسته به شرایط آب و هوایی و زمان لازم از بذر کاری تا انتقال نشاء به زمین اصلی از 6 تا 12 هفته متغیر است. بذر این گیاه کوچک و به رنگهای زرد یا سفید دیده می شود که قوه نامیه را 6 تا 7 سال حفظ می کند بذرهای دو ساله دارای حداکثر قوه نامیه هستند طریقه کاشت در زمین اصلی به صورت ردیفی بوده و فاصله خطوط کاشت حدود 50 تا 60 سانتی
متر تغییر می کند.


داشت
مراقبتهای لازم پس از کاشت نشاء عبارتند از آبیاری، دفع علفهای هرز و سله شکنی می باشد مصرف کود سرک در 2 تا 3 نوبت به قوی شدن بوته و تولید محصول بیشتر کمک می کند. توصیه می شود که زمین نم دار باقی بماند این مسئله در زمینهای رسی اهمیت زیادی دارد. هرس و کم کردن مقدار گلها بعد از تشکیل میوه‌ها الزامی است زیرا در غیر اینصورت میوه ها کاملاً بزرگ نمی شوند میوه بزرگ با کیفیت خوب زمانی بوجود می آید که تعداد میوه روی بوته محدود باشد. مبارزه با آفات و بیماریها باید در دستور کار قرار گیرد.از جمله مهمترین آفات بادنجان ، کنه می باشد که برای مبارزه با آن می توان از انواع سموم کنه کش مانند تدیون استفاده کرد. سایر آفات مانند شته، عنکبوت قرمز و انواع سوسک ، آسیب چندانی به بادمجان نمی توانند دارد کنند بعضی از قارچ هایی که به گوجه فرنگی حمله می کنند مانند فوزاریوم،آلترناریا و دورتیسلیوم (Verticillium) می توانند در بادمجان تولید بیماری نمایند و باعث پوسیدگی و خشک شدن برگها و میوه آن شوند برای جلوگیری از شیوع این بیماریها باید اولاً بذور ضدعفونی شده کشت شوند، ثانیاً از کاشتن بادمجان در زمینی که قبلاً گوجه فرنگی و یا سیب زمینی در آن کشت شده است خود داری کرد و ثالثاً بوته ها بخصوص زمانیکه کوچک هستند به وسیله قارچ کشها سمپاسی گردند.
برداشت
میوه بادمجان از زمانیکه حدود یک سوم آن تشکیل شده واندازه نهائی خود را پیدا کرده باشد تا رسیدن کامل آن قابل برداشت است.میوه کاملاً رسیده پر رنگ شده به مدت زیادی می تواند روی بوته مادری باقی بماند. بدون آن که زیاد ماندن روی بوته تغییری در کیفیت آن ایجاد کند  زیاد ماندن میوه روی بوته فقط روی کمیت آن اثر می گذارد و کمتر می شود با میوه کاسبرگهای بزرگ همراه است که با قسمتی از ساقه که بسیار سخت و چوبی می باشد توام است.
 

انواع بادمجان: تعدادي از انواع بادمجان را براي زينت در گلکاري کشت مي نمايند مانند: بادمجان تخم مرغي سفيد، کُرَوي قرمز، ولي آن چه را به منظور تهيه غذا کشت مي کنند شامل 7 نوع مي باشد که مهم ترين آن ها عبارتند از: 1- بادمجان قلمي سياه 2- بادمجان آمريکائي(بغدادي) 3- بادمجان ريحاني سفيد و بلند 4- بادمجان بارنپتال 5- بادمجان بنفش ژاپني.
 

آب و هوا و خاک: بادمجان، گياهي است که در مناطق گرمسير و معتدل گرم بخوبي عمل مي آيد. ولي در مناطق سرد ميوه آن غالبا نرسيده و نمي توان از آن استفاده نمود. اين گياه از نظر احتياجات غذائي همانند، گوجه فرنگي مي باشد و بايستي زمين را تقويت نمود.
روش کاشت: در مناطق گرمسير بذر بادمجان را در بهمن ماه و در مناطق معتدل در فروردين ماه در خزانه گرم و يا شاسي مي کارند. پس از آن که بوته هاي آن چهار برگه شدند آن ها را از خزانه خارج ساخته و در زميني که قبلا آماده ساخته اند به فاصله 75 سانتيمتر از يکديگر روي رديف ها نشاء مي کنند. فاصله بين رديف ها بايستي يک متر منظور گردد. در طول تابستان هر چهار روز يک مرتبه آبياري ضرورت دارد. در ايران پس از آن که بوته ها بزرگ شدند و اولين گل ها تبديل به بادمجان شد روي مزرعه گوسفندان را مي دوانند تا برگ ها و شاخه هاي گياه بشکند، آن گاه مزرعه را آبياري مي کنند تا مجددا بوته ها شاخه و برگ بدهند و به گل نشسته ميوه توليد کنند. ولي در اروپا، روش ديگري را انتخاب نموده اند به اين ترتيب که شاخه هاي اضافي را با ماشين و يا با دست قطع مي کنند تا شاخه هاي جديد بوجود آيند و ميوه بدهند. برداشت بادمجان، از اواخر خردادماه آغاز مي شود و تا اواخر مهرماه ادامه خواهد داشت. بادمجان هاي آخر محصول غالبا ريز و تلخ مزه هستند و براي تهيه ترشي بکار مي روند.
بذرگيري: بذرگيري بادمجان همانند گوجه فرنگي مي باشد و با همان روش صورت مي گيرد.

فواید تغذیه ای بادمجان دارای خواص تغذیه ای بسیار مفید است به شرط این که سرخ نشود.

* از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB ، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله كلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد.
* علاوه بر ویتامین ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئیدها مانند ناسونین می باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضدکلسترول بد خون و ضد ویروسی می باشد.

خواص درمانی:
بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در آن هاییی که آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماری ها می شود. بادمجان اثر نرم کننده و مدر دارد بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروییی موثتر است بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت. دانه ی بادمجان ایجاد یبوست می کند. ریشه بادمجان ، شاخه های خشک شده و برگ های آن اثر بند آورنده ی خون را داراست، قابض است و می توان از آن برای درمان احتلام شبانه و انواع خونریزی ها استفاده کرد.بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است.خوردن بادمجان گرفنگی  رگ ها را باز می کند و شخص را از خطر  سکته ی قلبی محفوظ می دارد. بادمجان برطرف کننده ی یبوست است.
 اگر برگ ها و پوست سیاه بادمجان را بجوشانید این جوشانده ی درمان اسهال خونی است. جوشانده ی ریشه ی بادمجان درمان بیماری آسم است. بادمجان معده را تقویت می کند.آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتبا عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض رهایی یابند. اگر بادمجان را بسوزانید خاکستر آن را با سرکه خمیر کنید و به زگیل بمالید زگیل کنده خواهد شد. از بادمجان می توان به عنوان مسکن برای تسکین درد استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید تا نیم پز شود. سپس آب آن را با فشار بگیرید و بعد به میزان نصف این مقدار آب به آن شکر اضافه کنید آن را به هم بزنید و بنوشید.بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان بیماری صرع اثر بسیار خوبی دارد.بادمجان با همه ی خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده ی اشخاصی ه بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آن ها راتشدید می کند اگر این اشخاص می خواهند بادمجان بخورند بهر است آن را با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.
بازدید : 3351 9 تير 1392 ساعت 10:49 ق.ظ
 
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
محصولات تولیدی جدید

شیر انشعاب تیپ * 16 م.م

شیر انشعاب 16 * 20 م.م

واشر مشکی 16 و 18 م.م

شیر انشعاب 16 * 16 م.م

دریپر روی خط 4 یا 8 لیتری

واشر سفید 16 و 18 م.م

شیر انشعاب تیپ واشر خور 18 م.م

دریپر بهاره

دریپر طرح سه راهی 8 نازله

آمار بازدید سایت
  • کل بازدید : 430691
  • بازدید امروز : 97
  • بازدید دیروز : 542
  • بازدید این ماه : 13630
  • آخرین بازدید : يكشنبه 29 مهر 1397 (04:46) ق.ظ
سخن روز

آدمی ساخته ی افکار خویش است فردا همان خواهد شد که امروز می اندیشیده است