(گروه تولیدی آفاق مشرق زمین همگام با تولید و توزیع تجهیزات آبیاری تحت فشار ، اقدام به ارائه انواع  نهاده های کشاورزی  با نام   (اگری پاور)  نموده است .****************  محصول جدید گروه تولیدی آفاق مشرق زمین (تولید انواع شیرآلات مخصوص آبیاری قطره ای     <

برنج


تاریخچه برنج وشیوه کاشت

تمام پژوهش‌های مختلف نشان می‌دهند که این گیاه قبل از آن‌که در سرزمین ایران انتشار یابد، نخست در شرق فلات ایران اهلی شده و سپس به عنوان یکی از محصولات اصلی در مناطق پرباران و گرم آسیای شرقی، جنوب شرقی و جنوبی رواج یافته و آن‌گاه در زمان هخامنشیان که دره رود سند و پنجاب جزو این امپراتوری شده به ایران رسیده است. به عبارت دیگر گسترش این محصول از نظر جغرافیایی از شرق به غرب آسیا بوده است.

 

 
 

رواج کشت برنج در ایران
در هر حال ما فکر می‌کنیم که کشت برنج در ایران و گیلان به ماخذ انتشار هندوستان بوده است. اگر واژه‌های رایج در گیلان را بررسی کنیم متوجه وجوه اشتراک بسیار بین این منطقه و واژه‌های رایج در هند می‌شویم.
چنان‌که می‌دانیم دراویدی‌های هند، بومیان این سرزمین قبل از ورود آریایی‌ها بودند. آریایی‌ها که از شمال وارد این سرزمین شدند، به تدریج دراویدی‌ها را به سمت جنوب راندند و چنان که می‌دانیم امروزه بیشتر آن‌ها در جنوبی‌ترین قسمت هند و هم‌چنین در جزیره سری‌لانکا زندگی می‌کنند. دراویدی‌ها کشت برنج را در قبل از ورود آریایی‌ها در هند رواج داده بودند و آن را Aris,i (اریسی) می‌نامیدند. بعدها در زبان عربی اُرز و به زبان یونانی اُریزون Oryzon یا Oryza نامیده شد. واژه‌های Riz (به فرانسه) و Rice (به انگلیسی) از همان واژه دراویدی اریسی گرفته شده است. پس می‌توان گفت که منشا تاریخی گیاه برنج که امروزه کشت می‌شود از هند به ما رسیده است. حتا اگر به عنوان یک منطقه واط از آسیای شرقی عمل کرده باشد.
در گیلان نیز نشانه‌هایی از واژه‌شناسی وجود دارد که ما را قانع می‌کند تا بگوییم اصل برنج را گیلانیان از هندوستان اخذ کرده‌اند. هنگامی که در اوایل تیرماه برنج خوشه می‌دهد در غرب گیلان گفته می‌شود برنج «اُرزا بُکود» و در شرق گیلان نیز واژه «وُرز بامویا» [«وُرز بومأ» درست است] به کار گرفته می‌شود. این واژه‌ها به نظر می‌رسد از همان واژه دراویدی «اریسی» گرفته شده است که پس از تبدیل آن به عربی (اُرز) بعدن در گیلان به صورت «اُرزا» و «وُرز» درآمده است. طناب تهیه شده از کاه برنج هم چنان‌که می‌دانیم هم در غرب گیلان و هم در شرق گیلان «وریس veris» خوانده می‌شود. با توجه به شناخت نسبی از منشا اصلی برنج در منطقه خاورمیانه و ایران، اکنون به چگونه‌گی رواج کشت برنج در گیلان می‌پردازیم. این نکته‌ای است مهم که تاکنون درباره آن بحث دقیقی صورت نگرفته است و چون با تئوری ما مبنی بر ارتباط وثیق بین هویت‌یابی و تشخص فرهنگی قوم گیلک با رواج کشت برنج در گیلان مربوط است، لاجرم در بحث ما مکث بیش‌تری می‌طلبد.

 

 


درشیوه کاشت سنتی ، برنج با رنج بسیار تولید می گردد:
 نقش زنان درتوسعه اقتصادی ، اجتماعی وفرهنگی آنچنان با اهمیت می باشدکه هرچه دراین باره گفته ویا نوشته شود ، بازهم کم گفته ویا نوشته شده است.

میزان مقاومت وتحمل زنان دربرابر سختیها وناملایمات بسیارزیادبوده وسخت کوشی وتلاش آنان (برای تامین زندگی فرزندانشان) ناخودآگاه آدمی را به تحسین اینهمه تلاش وفداکاری وامی دارد.

برای توضیح بیشترحضوربا اهمیت زنان درتوسعه اقتصادی جامعه مان ، میزان فعالیت وتاثیر گذاری زنان کشاورزی را مورد بررسی قرار می دهیم که بدون حضوراین زنان فداکار، تولید این محصول کشاورزی به آسانی میسرنمی گردد.این محصول که برنج نام دارد وازجمله محصولات کشاورزی می باشد که به سختی وبا رنج بسیار بدست می آید. برای تولید این محصول، زنان کشاورز نقش اصلی را داشته وبطوریقین، بدون تلاش وسخت کوشی ورنج آنان این محصول با ارزش تولید نمی گردد.

زحمات بی دریغ وبی شائبه زنان کشاورز درتمامی مراحل کاشت ، داشت وبرداشت سبب تولید برنج می گردد. میزان فعالیت وتحمل رنج بسیارزنان درهنگام کاشت برنج ، آنچنان آدمی را به تحسین آنان وامی دارد که آرزو می نماید، ای کاش، برای کاهش این همه رنج زنان برنجکار، بتوان راهی پیدا نمود.

این زنان درهنگام کاشت برنج( بعلت رنج وسختی فراوان ) به انواع بیماری ها مخصوصا" روماتیسم مبتلا می شوند که شنیدن ناله های آنان هرانسانی را آزرده خاطر می سازد.

علت اینکه زنان برنجکار ، این همه رنج ومشقت را برای تولید این محصول باارزش تحمل می نمایند، شیوه کاشت سنتی برنج می باشد.برای اینکه به این همه رنج زنان برنجکار خاتمه داده شود، بایستی این روش تولید برنج به شیوه مکانیزه (که ازانواع ماشین آلات کشاورزی استفاده می شود) تغییر یابد. شیوه مکانیزاسیون، ضمن اینکه میزان هزینه های تولید را کاهش می دهد ،سبب افزایش تولید ونیز بهره وری می گردد.

اما این برنجکاران به تنهائی قادر به تامین اینهمه امکانات برای تولید مکانیزه برنج نمی باشند وفقط با تشکیل تعاونیهای کشاورزی واستفاده ازشیوه کاشت تعاونی می توانند به این مقصود نائل آیند.

این برنجکاران با استفاده ازامکانات تعاونیها می توانند ضمن استفاده ازماشین آلات مختلف کشاورزی ازامکانات آموزشی( که درجهت تولید بهینه این محصولات انجام می گردد) ، استفاده نمایندوضمن اینکه سبب افزایش تولید می گردد به این همه رنج ومشقت زنان کشاورز (درجهت تولید برنج) پایان داده می شودوبا توجه به اینکه شادابی ونشاط را دراین زنان موجب می گردد ، باعث افزایش بهره وری می گردد
 
روشهای کشت برنج

در مناطق مختلف کشور و جهان کاشت برنج به دو صورت نشایی و مستقیم انجام می گیرد. کشت برنج به روش نشایی متداولتر از روش مستقیم است و تولید محصول آن در ایران نیز بیشتر است لذا کشت مستقیمی برنج فقط در چند منطقه از کشور رواج دارد.

روش نشایی

در این روش ابتدا در قطعه زمینی همان مزرعه یا در خارج آن بذر را کاشته پس از یک مدت معین که رشد نشاء ها به اندازه ی کافی رسید آنها را به زمین اصلی منتقل مینمایند.

این روش کاشت در بیشتر مناطق برنجکاری جهان و همچنین ایران متداول است. و از رایج ترین روش های کشت برنج می باشد.این روش کشت در مناطقی از جهان از قبیل ژاپن، کره، تایوان، تایلند، هندوستان و ایران متداول است.

در ایران این روش کاشت در استان های گیلان، مازندران، خوزستان، فارس، اصفهان، خراسان، زنجان، سیستان و بلوچستان، کردستان، باختران، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و نیز در شهرهای گرگان و گنبد رایج است.

روش کشت بصورت زیر خلاصه نمود:

1)چون خزانه در سطح محدودی از زمین انتخاب می گردد در نتیجه آسانتر می توان رشد آن را کنترل نمود.

2)در این روش می توان نشاء ها را در حالتی که در خزانه هستند و در صورتی که با سرما مواجه می شوند با کشیدن پلاستیک روی آن ها محافظت نمود.

3) نشاء را می توان از لحاظ بیماری ها و آفات براحتی کنترل نمود.

4) نشائ ها تا زمانی که به ارتفاع 20 تا 25 سانتی متر برسد در خزانه باقی خواهد ماند در این زمان وقتی که برنج به زمین اصلی منتقل گردید به دلیل رشد کافی براحتی می تواند با علفهای هرز مبارزه نمود.

 

روش مستقیم

این روش در ابتدا از کشور هایی مانند آمریکا که دارای زراعت های مکانیزه و مدرن هستند متداول است. در ایران نیز به علت بالا بودن هزینه ی دستمزد کارگران، کشت مستقیم فقط در بعضی نقاط رواج دارد.

در روش مستقیم در مرحله ی کاشت با استفاده از ماشین های مختلف کاشت، بذر ها بصورت ردیف هایی با عرض مشخص و با فاصله معین از یکدیگر کاشته شده، در مرحله ی داشت انواع ماشین ها عمل وجین را انجام داده و در مرحله ی برداشت نیز ماشین هایی از قبیل کمباین ها کاربرد داشته کار برداشت برنج را براحتی انجام می دهند.

در روش سنتی که در کشورهای جهان سوم و همچنین بعضی قسمت های کشود ما انجام می شود کشت بذر به صورت دستپاش انجام می شود که در نتیجه بذر ها به صورت نامساوی و نا مرتب در زمین پخش شده و وجین آن نیز با دست صورت می گیرد که در نتیجه عملکرد بسیار پایین است.

 
بازدید : 962 6 تير 1392 ساعت 01:09 ب.ظ
 
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
محصولات تولیدی جدید

شیر انشعاب 16 * 20 م.م

دریپر روی خط 4 یا 8 لیتری

شیر انشعاب تیپ واشر خور 18 م.م

شیر انشعاب 16 * 16 م.م

دریپر طرح سه راهی 8 نازله

واشر مشکی 16 و 18 م.م

دریپر بهاره

شیر انشعاب تیپ * 16 م.م

واشر سفید 16 و 18 م.م

آمار بازدید سایت
  • کل بازدید : 432883
  • بازدید امروز : 55
  • بازدید دیروز : 546
  • بازدید این ماه : 15822
  • آخرین بازدید : چهارشنبه 2 آبان 1397 (03:50) ق.ظ
سخن روز

مردم اشتباهات زندگی خود را روی هم میریزند و از آنها غولی بوجود می آورند که نامش تقدیر است ( جان اولیور هانیز )